Rukou si vošiel do hrude, vytiahol odtiaľ svoje srdce a vložil mi ho do dlane.

Byť kuchárkou vo vychytenej reštaurácii Des & Hrôza je náročné povolanie. Zháňať suroviny na lahodné delikatesy je doslova nočnou morou.

Des & Hrôza je hororová poviedka napísaná na tému 12 spôsobov prípravy exotického mäsa. V septembrovom kole súťaže M.Ú.Z.A., ktorú organizuje podcast Aj ty môžeš písať, sa umiestnila na 2. a 3. mieste a zároveň získala Cenu poroty.

Bola načítaná do audioverzie, v textovej podobe si ju môžete prečítať aj na blogu.

,,Vidím trolie nohy napichnuté na ražni, z ktorých orezávajú mäso a nakladajú ho do nadýchaných žemlí. Mäsité biele červy nastoknuté na dlhých špajdliach sa pražia v litroch oleja a očné buľvy sa predávajú vo veľkých farebných kornútkoch. Kto chce, môže si ich posypať drobnými cukrovými guličkami. Asi je tomu ťažké uveriť, no ústa sa mi plnia slinami, jedlo vyzerá mimoriadne lahodne. Keby môžem, naložím si zo všetkého.