Krkajka žila medzi nimi, dýchala ten istý vzduch, a predsa patrila do úplne iného sveta.

Šarha z podsvetia je hororová poviedka o hluchej starene Krkajke, ktorá sa snaží vydolovať aspoň kúsok šťastia zo svojho premárneného života. Do cesty sa jej pripletú dve malé deti, pričom obe skrývajú vlastné desivé tajomstvá.

Poviedku som zaslala do súťaže Martinus Cena Fantázie 2020. Bola nominovaná do finále v dvoch kategóriách Cena Béla a Cena Bibliotéky. Knižne vyšla v zborníku Fantázia 2020. Ukážku prvých troch strán si môžete prečítať na blogu.

Po chvíli sa upokojila a vrátila k svojim fantáziám, ale vyrušila ju ďalšia nepríjemná myšlienka: Paťka by tu s ňou určite žiť nechcela. Táto predtucha v nej vyvolávala bolesť a hnev, ale usilovne ich potláčala snívaním o šťastnom spolunažívaní matky a dcéry, hoci by jej mohla byť prababkou.

„Moje dievčatko,“ šepkala do spojených rúk a vyžívala sa vo zvuku vlastného hlasu. Sadla si na zem, objala si ramená a jemne sa húpala. Všetko bude dobré. Mohla by sem dieťa nejakým spôsobom nalákať. Zavrie ho tu a bude sa oň s láskou starať. Poriadne ho vykŕmi, veď je chudé ako stebielko trávy. Predstava, že by nad niekým mohla prebrať kontrolu, bola vzrušujúca a zároveň sladká ako med. Veď to je úlohou starostlivého rodiča! Budú si spolu nažívať ako holubica a holúbätko. Nový život, nový začiatok.